ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоУкраїна відзначає День будівельника

Україна відзначає День будівельника

Сьогодні в Україні святкують День будівельника. Це професійне свято відзначається щорічно у другу неділю серпня.

Історія Дня будівельника нараховує вже понад 50 років. Вперше його відсвяткували в 1956 році в СРСР, повідомляє УНН.

У Радянському Союзі представники цієї професії складали основу суспільства, оскільки в країні активно будувалося багато промислових підприємств, житлових комплексів, спортивних споруд тощо. Процес індустріалізації поглинув все суспільство, тому влада намагалися заохотити будівельників, але при цьому знизити вартість їх роботи.

За часів становлення української державності у 90-ті роки минулого століття свято також було визнано гідним подальшого святкування. Згідно з Указом Президента «Про День будівельника» від 22 липня 1993 р. № 273/93 воно встановлено в Україні «…на підтримку ініціативи працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України…».
 

У перші роки святкування Дня будівельника виникло кілька традицій, пов'язаних із відзначенням цієї події. Так, в цей день досі прийнято вручати грамоти та символічні відзнаки кращим представникам професії. Також традиційно проводяться тематичні засідання в органах місцевої влади, які вирішують питання, пов'язані з будівельною галуззю.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, відповідно до інформації Держстату, у січні-червні 2013 року підприємствами України виконано будівельних робіт на суму 23 млрд грн. Індекс будівельної продукції у січні-червні п.р. порівняно з відповідним періодом 2012 р. становив 80,8%. Зокрема, у будівництво житлових будинків вкладено 4 млрд грн, нежитлових – понад 6 млрд. У зведення  інженерних споруд заклали понад  12 млрд.

 
Коментарі (0)