ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїна виходить з «вугільної» кризи

Україна виходить з «вугільної» кризи

Найближчим часом українські ТЕС поповняться запасами вугілля. До них вже попрямувало близько 50 тис. тонн твердого палива з Росії. У Міненерго запевняють, це сприятиме стабілізації енергосистеми України.

Робота української енергосистеми стабілізується. Наразі постачання вугілля на теплоелектростанції поновлено. Тож, українські ТЕС поповняться запасами твердого палива. Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Зокрема, зауважується, що вагони з близько 50 тис. тонн вугілля вже попрямували до теплоелектростанцій для потреб енергосистеми.

Примітно, що це вугілля, яке впродовж кількох днів було заблоковано на кордоні з РФ.

Окрім того, нагадаємо, 5 грудня п.р. о 21:15 енергоблок №3 Запорізької АЕС було підключено до мережі. Наразі на Запорізькій АЕС в роботі знаходиться 5 енергоблоків. Сумарна потужність генераторів становить 4670 МВт.

Раніше, Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявляв, що відомство продовжує працювати над забезпеченням стабільної роботи енергосистеми України, а також наголошував на необхідності економії енергоресурсів.

 
Коментарі (0)