ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна вимагає оплати за транзит газу

Україна вимагає оплати за транзит газу

Україна виставила Росії рахунки за транзит газу через свою територію. Однак та не поспішає їх оплачувати: за вересень оплата мала надійти до 20 жовтня.

НАК «Нафтогаз України» виставив рахунок ВАТ «Газпром» за транзит природного газу за вересень - жовтень 2014 року. Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

«За вересень поточного року рахунок за транзит природного газу склав 64 млн дол. ВАТ «Газпром» мав сплатити цей рахунок до 20 жовтня. НАК «Нафтогаз України» виставляє також рахунок і за жовтень: 88 млн дол. Цей рахунок має бути проплачений до 20 листопада 2014 року» - йдеться у повідомленні.

При цьому наголошується, що Міністерство занепокоєне тим, що ВАТ «Газпром» не виконує зобов’язань в рамках брюссельських домовленостей.

Зауважимо, відповідно до підписаних 30 жовтня у Брюсселі тимчасових домовленостей під час заключної зустрічі у форматі Україна – ЄС – Росія із енергетичних питань НАК «Нафтогаз України» почала виконувати свої зобов’язання. 4 листопада було здійснено платіж у розмірі 1,45 млрд дол. за «блакитне» паливо, поставлене  ВАТ «Газпром» у листопаді-грудні 2013 році і квітні-червні поточного року. Більше того, у Москві очікують найближчим часом отримати передоплату від «Нафтогазу» за постачання палива в листопаді-грудні поточного року.

 
Коментарі (0)