ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна визначилась з постачальниками дешевого газу

Україна визначилась з постачальниками дешевого газу

«Нафтогаз» та ЄБРР визначили переможців у тендерах на поставки природного газу в Україну. Основним критерієм при визначенні компаній була найнижча ціна на «блакитне» паливо.

НАК «Нафтогаз України» спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку визначили переможців трьох тендерів, які будуть протягом грудня-січня постачати природний газ в Україну за нижчими цінами. На оплату «блакитне» палива будуть направлені кредитні кошти ЄБРР. Про це повідомили у прес-службі «Нафтогазу».

Критерієм визначення переможців у тендерах стала найнижча ціна. Переможцем за двома тендерами стала компанія з Великої Британії, третій тендер виграв французький постачальник. Обидва переможця є поточними постачальниками газу для «Нафтогазу».

«За результатами тендерів середня вартість газу виявилася нижчою за ціну, передбачену діючими умовами з ПАТ «Газпром». Спред (різниця) по відношенню до цін на німецьких газових хабах (ринках), один з основних показників, на який орієнтується Нафтогаз, був лише незначним чином вищий за середньозважений показник закупівель газу «Нафтогазом» за звичайною процедурою і за власні кошти», - підкреслили в «Нафтогазі».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Міненерго мають намір уникнути ризиків щодо недостатніх поставок газу. У відомстві питання планують вирішити шляхом розділення постачальників «блакитного» палива на тих, хто подає газ власного видобутку та тих, хто постачає паливо придбане.

 
Коментарі (0)