ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Україна вперше проходить опалювальний сезон на газі власного видобутку

Україна вперше проходить опалювальний сезон на газі власного видобутку

Україна цьогоріч вперше проходить опалювальний сезон за рахунок газу власного видобутку. Про це розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Україна цьогоріч вперше проходить опалювальний сезон за рахунок газу власного видобутку. Про це розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Ми проходимо цей опалювальний сезон вперше в історії України на газу власного видобутку. Хочу наголосити і відмітити, що Нафтогаз України і державне підприємство "Укргазвидобування" збільшили обсяги видобутку на 11%. Також відкрили нові свердловини видобутку газу доволі великого об'єму. Зараз в наших сховищах є близько 10 млрд кубічних метрів газу і ми дійсно проходимо цей опалювальний сезон на газу виключно українського видобутку", - зазначив очільник українського уряду.

Водночас він наголосив, що наша енергосистема працює збалансовано.

"Ми також проходимо збалансовано нашою енергосистемою. Ми стали частиною європейської електроенергосистеми. Ми збільшили можливості імпорту електроенергії до 1,7 гігавата. Це доволі потужний об’єм, який допомагає нам збалансовувати нашу електроенергосистему під час російських атак і під час потреби в збалансуванні", - заявив Шмигаль.

Разом з тим він додав: "Це складно, це важко, але ми об'єднані бажанням перемоги, бажанням вистояти. І я переконаний, що так і буде". 

 
Коментарі (0)