ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна втрачає дешеву електроенергію

Україна втрачає дешеву електроенергію

У Міненерго запевняють, що запасів вугілля достатньо. Проте, через зменшення споживання електрики доводиться розвантажувати атомні енергоблоки, що виробляють дешеву електроенергію.

В Україні запаси вугілля на складах становлять понад 2,7 млн тонн і є достатніми для комфортного проходження зимового опалювального періоду. Про це повідомив заступник Міністра енергетики і вугільної промисловості Олександр Светелік на прес-конференції.

«Запаси вугілля становлять понад 2,7 млн тонн. Запаси достатні. В той же час, з втратою споживання ми змушені розвантажувати атомні блоки, дешеву енергію, яка дозволила б утримати тарифи. Для цього шукаємо, чим замістити втрати споживання, особливо хотілося б отримати нічного споживача», - сказав він.

Також заступник Міністра зазначив, що якщо вийде максимізувати нічне споживання, розвантажувати атомні енергоблоки не доведеться.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, споживання електроенергії в Україні цього року зменшилося до15%. Скорочення відбулося в першу чергу через припинення поставок української електрики в окупований Крим та зниження споживання на Донбасі.

 
Коментарі (0)