ГоловнаКоментаріГазопостачанняУкраїна втрачає газові знижки

Україна втрачає газові знижки

Україна досі боргує за російський газ значні суми. Експерти зазначають, що через це знижка на блакитне паливо, яка була отримана у грудні минулого року, може бути скасована вже найближчим часом.

Прострочена заборгованість України за російський газ становить більш як 1,5 млрд доларів дол., у зв'язку з чим діюча зараз знижка на закупівельну ціну газу для нашої країни може бути скасована. Зокрема, такої думки дотримується офіційний представник ВАТ «Газпром» Сергій Купріянов, - повідомляє «Укрінформ».

«На сьогодні прострочена заборгованість становить 1,55 мільйонів доларів. Заборгованість величезна не лише за минулий рік, а й не погашений борг за поточні поставки... Мабуть, з такою оплатою за газ і виконанням своїх зобов'язань Україна може не зберегти діючу зараз знижку на газ. Домовленості про знижку передбачали повну і своєчасну оплату поставок», - заявив пан Купріянов.

Також  Сергій Купріянов зауважив, що Росія надала Україні кредит у розмірі 3 млрд дол. саме для погашення газових боргів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, за словами новопризначеного Міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Продана, заборгованість України за газ перед Росією значна і наразі погашається за рахунок реалізаціі газу.

Читайте також: Україна має «переграти» газовий контракт

Нагадаємо, 17 грудня на засіданні Українсько-російської міждержавної комісії було підписано доповнення до контракту на купівлю-продаж природного газу від 2009 року, згідно з яким ціна на газ для України знизилася з 400 до 268,5 дол. за тис. кубометрів.

 
Коментарі (0)