ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Україна вже збільшила запаси вугілля до 1,8 млн тонн - О. Оржель

Україна вже збільшила запаси вугілля до 1,8 млн тонн - О. Оржель

Україна вже збільшила запаси вугілля до 1,8 млн тонн, а також закачала до сховищ 21,7 млрд кубометрів газу, цього достатньо для проходження опалювального сезону.
Україна вже збільшила запаси вугілля до 1,8 млн тонн, а також закачала до сховищ 21,7 млрд кубометрів газу, цього достатньо для проходження опалювального сезону. 
 
Про це в ефірі "Свободи слова" сказав міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель.
 
"Було критичне питання із запасами вугілля. На момент, коли з'явився новий уряд, запаси вугілля становили близько 50% від того запасу, який ми мали в минулому році. На сьогодні запаси дорівнюють тому рівню, який ми мали у минулому році", - сказав Олексій Оржель.
 
Міністр розповів, що запаси були збільшені з 864 тис. тонн до більш ніж 1,8 млн тонн. Вугілля надходить з українських державних та приватних шахт, із США та Колумбії, однак не згадав про постачання з Росії.
 
"Вугілля у нас йде з різних джерел. Це і постачання з державних шахт — для нас пріоритетно забрати вугілля з державних шахт, щоб дати не тільки шляхом субвенцій з держбюджету, але й шляхом реалізації товарної продукції шахтарям зарплату", - відзначив Оржель.
 
Він також нагадав, що наразі у ПСГ закачано більш ніж 21,7 млрд кубометрів газу.
 

"Якщо говорити про газ — а я є безпосереднім учасником перемовин щодо підписання транзитного договору — у даному випадку ми готові до зупинки транспортування українською територією. Зараз в українських газосховищах рекордна кількість газу. Проте ми ні в якому разі не виключаємо пріоритетність підписання договору на транспортування газу", - зазначив Оржель. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
05 Листопада 2019 p. 19:45
Якщо на вулиці потепління і температура майже +20, то батареї розігрівають добре. Але ця показуха якраз і не потрібна. Треба економити вугілля на випадок похолодань і сильних морозів.------------------------Також і воду гарячу не треба гріти до кипіння - цілком достатньо 45-50 градусів.