Україна взялася за газ

Держкомпанія «Чорноморнафтогаз» підійшла до активної фази освоєння Одеського і Безіменного родовищ природного газу.

Держкомпанія «Чорноморнафтогаз» підійшла до активної фази освоєння Одеського і Безіменного родовищ природного газу. З 1 червня плавуча бурова установка «Петро Годованець» веде буріння першої свердловини на Одеському родовищі. За кілька днів пройдено понад 800 метрів.

«Фінансування робіт здійснюється в повному обсязі і йде за графіком, як і забезпечення необхідними матеріалами, обладнанням і послугами», - повідомив заступник голови правління «Чорноморнафтогазу» Олександр Кацуба.
 
За даними компанії, в четвертому кварталі 2012 року, коли планується початок видобутку природного газу на Одеському родовищі з його постачанням в газотранспортну систему Криму, будуть завершені будівельно-монтажні роботи на блок-кондуктора БК-1, будівництво 87-кілометрового підводного газопроводу і підключення шести свердловин до БК-1. П'ять свердловин СПБУ «Петро Годованець» пробурить, а шосту розконсервовують.
 
На думку експертів, сукупний видобуток з пробурених свердловин після введення їх в експлуатацію складе в 2012 році  не менше 53 мільйонів кубометрів.
 
Довгострокове збільшення видобутку природного газу на шельфі Чорного моря пов'язано з облаштуванням нових родовищ, зокрема, Одеського і Безіменного. Після введення їх в експлуатацію «Чорноморнафтогаз» планує щорічно видобувати з 2015 року не менше 1,87 млрд кубометрів природного газу.
 
 
Коментарі (0)