ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна за тиждень різко знизила імпорт газу з Росії

Україна за тиждень різко знизила імпорт газу з Росії

За останні сім днів Україні різко скоротила імпорт природного газу з Російської Федерації. Порівняно з першим тижнем листопада, попередня заявка сьогодні менша на 35 млн куб м.

Україна за останні сім днів різко знизила імпорт газу з Російської Федерації, в порівнянні з першим тижнем листопада, довівши обсяги імпорту до 2,8 млн куб м палива. Про це заявив начальник відділу зв’язку з громадськістю ПАТ «Укртрансгаз» Максим Білявський, передає «Інтерфакс-Україна».

За його словами, якщо в перший тиждень цього місяця заявка на імпорт складала 40 млн кубометрів, то сьогодні – це 5 млн куб м газу.

Загалом, майже за місяць з моменту відновлення поставок газу з РФ, «Нафтогаз» закупив у «Газпрому» 2,3 млрд куб м природного газу.

Зокрема, з 12 по 31 жовтня обсяг імпортованого «блакитного» палива складав 1,99 млрд куб. м, а з 1 по 11 листопада – 0,33 млрд кубометрів газу.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, запаси природного газу в українських підземних сховищах зменшилися. Наразі, ПСГ заповнені менш ніж на 55%. Найбільше «блакитного» палива зберігається у Більче-Волицько-Угерському газосховищі.

 
Коментарі (0)