ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняМосква «приписала» Україні борг за газ у кілька мільярдів

Москва «приписала» Україні борг за газ у кілька мільярдів

У Росії стверджують, що Україна заборгувала за газ близько 2,5 млрд доларів. В цю суму Москва включила і пеню за прострочені платежі. Відповідний лист з повідомленням про борг уже направлений до «Нафтогазу».

Заборогваність України перед Москвою за природний газ складає 2,44 млрд доларів.  Близько 244 млн доларів від цієї суми - пеня за прострочені платежі. Про це заявив голова правління «Газпрому» Олексій Міллер, повідомляє прес-служба уряду Російської Федерації.

За словами очільника російського газового монополіста, до НАК «Нафтогазу України» уже направлено відповідний лист з повідомленням про заборгованість української сторони.

«Сьогодні на адресу «Нафтогаз України» «Газпром» направив листа про те, що залишається неоплаченою заборгованість в обсязі 2,196 мільярдів доларів, а також на суму прострочених платежів нараховується пеня строго відповідно до умов контракту, який було підписано 21 січня 2009 року», – зазначив Олексій Міллер.

Зауважимо, що в кінці «Нафтогаз» оплатив російському «Газпрому» поставку близько 1 мільярда кубометрів газу в січні. Цей обсяг було сформовано за рахунок передплати за січень 2015 року і невикористаного авансу за грудень 2014 року.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Російська Федерація не надаватиме Україні знижку на купівлю природного газу з 1 квітня. Водночас, Москва заявляє, що поставки російської електроенергії в Україну здійснюється за російськими цінами задля забезпечення світлом Криму.

 
Коментарі (0)