ГоловнаНовини ЖКГПодіїУкраїна заборонила в'їзд без тесту на COVID прибулим з деяких країн

Україна заборонила в'їзд без тесту на COVID прибулим з деяких країн

Україна заборонила в’їзд без COVID-тесту прибулим з чотирьох країн з метою зменшення ризику поширення штаму Delta.
Україна заборонила в’їзд без COVID-тесту прибулим з чотирьох країн з метою зменшення ризику поширення штаму Delta.
 
Таке рішення ухвалили на засіданні Уряду, повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я.
 
Мандрівникам, які прямують з Великої Британії, Російської Федерації, Індії та Португалії або перебували на їх території не менше семи днів, заборонено перетин державного кордону України без негативного результату експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2. Його проводитимуть в пунктах пропуску.
 
Норма почне діяти з 25 червня 2021 року. 
 
Нагадаємо, Delta – це новий штам вірусу COVID-19, який виявлено вже виявлено в понад 90 країнах світу. Він розповсюджений в Республіці Індія, Російській Федерації, Португалії та Великій Британії. Цей штам в 1,6 раза більш контагіозний, а також в 1,45 раза збільшує ризик необхідності інтенсивного лікування. Потреба в госпіталізації виникає вдвічі частіше, ніж при інфікуванні звичайним штамом COVID-19.
 
Штам коронавірусу Delta, що вперше був зафіксований в Індії, виявлено вже в 92 країнах.
 
Нову мутацію варіанту коронавірусу Delta+ виявили на початку червня. Він вже зафіксований у чотирьох районах штату Махараштра в центральній частині Індії – Сіндхудург, Ратнагірі, Палгаре і Джалгаон.
 

Штамом COVID-19 Delta+ (B.1.617.2.1), який Уперше виявили в Індії, можна заразитися, навіть якщо пройти повз носія вірусу без маски, не контактуючи з ним. 

 
Коментарі (0)