ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна заощадила мільярд на російському газі

Україна заощадила мільярд на російському газі

Міненерго заявляє, що знижка на російський газ, про яку було домовлено на останніх осінніх переговорах, дозволила Україні заощадити мільярд гривень. Окрім того, близько половини газоспоживання вітчизняною промисловістю було забезпечено за рахунок імпорту

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості заявляють, що Україні вдалося заощадити 1 млрд грн завдяки заключній на останніх осінніх переговорах угоді щодо знижки на російський природний газ. Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

«1 млрд грн – економія на знижку на газ, яку вдалося отримати від Росії завдяки ефективним переговорів тільки за четвертий квартал 2015 року», - підкреслив чиновник.

За його словами, у жовтні минулого року 40% споживання природного газу українською промисловістю було забезпечено за рахунок імпорту палива приватними компаніями.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Міненерго вже передало акції всіх обленерго, облгазів та ТЕЦ до Фонду державного майна для їх підготовки до приватизації. Окрім того, у відомстві наголосили, що жодним чином не перешкоджають приватизації «Центренерго».

 
Коментарі (0)