ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна заплатила РФ ще за кілька днів з газом

Україна заплатила РФ ще за кілька днів з газом

Росія заявляє, що «Газпром» отримав від Києва передоплату на поставки газу в березні. Перерахованих коштів вистачить на 5 днів газопостачання в Україну.

НАК «Нафтогаз України» вніс передоплату ВАТ «Газпрому» за природний газ 15 млн дол. Кошти сьогодні надійшли на рахунки російського газового монополіста. Про це повідомив офіційний представник «Газпрому» Сергій Купріянов, передає «Інтерфакс»

Так, українська сторона оплатила поставки «блакитного» палива в березні обсягом 46,5 млн кубометрів палива.

За словами представника «Газпрому» цих обсягів, при заявках 10 млн кубометрів в день,  Україні вистачить на кілька днів.

«Нафтогаз» перерахував 15 млн доларів у якості попередньої оплати поставок у березні. Сьогодні гроші надійшли на розрахунковий рахунок «Газпрому». Цієї суми вистачає на 45,6 млн куб. м газу, тобто ще приблизно на 5 днів при поточних обсягах поставок за заявками «Нафтогазу», - заявив представник російської газової компанії.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, 3 березня «Нафтогаз» не направив аванс за газ російському «Газпрому». РФ одразу ж почала нагадувати, що Україна може залишитися без палива.

 
Коментарі (0)