ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна затягне газові пояси

Україна затягне газові пояси

Обсяги закупівлі російського газу не будуть зростати. Чиновники наполягають навпаки – на їхньому подальшому зменшенні.

У наступному році Україна планує зменшити закупівлі російського газу на 10%. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр Юрій Бойко, - повідомляє «Gazeta.ua».

Зокрема, Віце-прем’єр спростував інформацію про те, що наша держава зобов'язалась купувати більше російського блакитного палива.

«Я не можу погодитися з висловом стосовно того, що ми взяли на себе зобов'язання скуповувати більше газу. Ми дійсно за три роки зменшили закупівлю російського газу на 25%. І ми прямо сказали нашим партнерам, що ми будемо цю лінію продовжувати», - зазначив Юрій Бойко.

Він підкреслив, що Україна не має наміру збільшувати імпорт російського газу.

«Жодного натяку немає, що ми будемо збільшувати закупівлю газу. Більше того, наступного року ми ще на 10% зменшимо закупівлю газу», - додав посадовець.

Чиновник пояснив, що наша держава це робить з єдиної причини – в Україні почали видобувати більше власного газу.

Нагадаємо, 17 грудня в Москві за участю президентів України та Росії — Віктора Януковича і Володимира Путіна відбулося шосте засідання міждержавної комісії двох країн. На ¬ньому досягнули кількох домовленостей. Головні з них дві. Перша: підписали доповнення до газових контрактів 2009 року. Від ¬початку 2014-го «Газпром» продаватиме паливо за ціною 268,5 дол. за тисячу кубометрів, тоді як зараз вона становить 410 дол. Друга: Кремль дасть Києву кредит 15 млрд дол.

 
Коментарі (0)