ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна затягнула «газовий» пасок

Україна затягнула «газовий» пасок

Протягом липня Україна зменшила закупівлю «блакитного» палива у десять разів порівняно з аналогічним періодом минулого року. Також країні вдалося зменшити газоспоживання.

Україна скоротила імпорт природного газу у липні до 221 млн куб м, що у 10 разів менше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Про це повідомляє прес-служба ПАТ «Укртрансгаз».

При цьому, за період з січня по липень поточного року з-за кордону було імпортовано 14,72 млрд куб м, що на 18% перевищує показники аналогічного періоду у 2013 році.

Весь об'єм імпортованого у липні для потреб України газу надійшов з Польщі та Угорщини в та склав 118 та 103 млн куб м відповідно.

Примітно, за 7 місяців 2014 року, порівняно з минулим роком, в Україні на 15% скоротилося споживання природного газу.

При цьому зауважимо, окрім усіх видів споживачів, ПАТ «Укртрансгаз» продовжує скорочувати споживання дорогого імпортного блакитного палива на виробничо-технологічні потреби.

Нагадаємо, з 16 червня «Газпром» припинив постачання газу до України, перевівши НАК «Нафтогаз України» на передоплату основу закупки енергоносіїв, а також поставивши вимогу негайно погасити заборгованість у розмірі 1,95 млрд дол.., що змусило Україну переорієнтуватись на реверсні поставки російського газу з країн Європи.

 
Коментарі (0)