ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна збільшила обсяги транзиту газу в Європу

Україна збільшила обсяги транзиту газу в Європу

Україна протягом 2015 року збільшила обсяги транспортування природного газу в Європу в порівнянні з минулим роком. Так, за листопад цього року через вітчизняну ГТС до Європи надійшло на 53,8% газу більше порівняно з показниками за листопада 2014-го

З початку року для європейських споживачів через українські газопроводи транспортовано 59,5 млрд куб. м російського газу, що на 3% більше показників аналогічного періоду минулого року. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі ПАТ «Укртрансгаз».

Зокрема, у листопаді 2015 року через вітчизняну ГТС для Європейського Союзу було транспортовано 5,593 млрд куб. м природного газу, що на 53,8% більше порівняно з показниками за листопада 2014 року.

Водночас, за даними компанії, в листопаді обсяги транзиту російського газу через територію України до країн ЄС скоротилися порівняно з попереднім місяцем на 9,8%.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Укртрансгаз» завершив будівництво нової ділянки магістрального газопроводу «Уренгой-Помари-Ужгород» протяжністю 10 км. Вже готується документація для подачі в ДАБІ, щоб ввести побудовану ділянку в експлуатацію.

 
Коментарі (0)