ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаУкраїна збільшила обсяги виробництва сонячної електроенергії на понад 50%

Україна збільшила обсяги виробництва сонячної електроенергії на понад 50%

Від початку року в Україні було збільшено обсяги виробництва сонячної електроенергії на 52%.

Від початку року в Україні було збільшено обсяги виробництва сонячної електроенергії на 52%.

В Україні протягом чотирьох місяців 2018 року було збільшено обсяги виробництва сонячної електроенергії на 52% - до 245 млн КВт.

Про це заявив  радник міністра енергетики та вугільної промисловості Максим Білявський, передає УНН.

“Україна продовжує нарощувати обсяги відновлювальних джерел енергії, за результатами чотирьох місяців було згенеровано від вітру — 435 млн КВт, сонця — 245 млн КВт та біомаси — 89 млн КВт екологічно чистої електроенергії”, — сказав він.

За його словами, найбільший приріст, порівняно за аналогічним періодом минулого року, по сонцю та біомасі — 52% та 45% відповідно.

Нагадаємо, Секретаріат Енергетичного Співтовариства опублікував звіт про RAB-тарифи в Україні та розробив низку рекомендацій щодо погодження RAB-методології із законодавством ЄС.

В Енергоспівтоваристві звернули увагу на те, що керівним принципом для кожної тарифної методології є забезпечення того, щоб тарифи були недискримінаційними, справедливо враховували законні інтереси інвесторів і користувачів мережі та відображали економічно обґрунтовані витрати.

Крім того, додав радник міністра, перевиконання показників прогнозного балансу щодо вітрових та сонячних електростанціях — на понад 16%.

Нагадаємо, січні-травні 2018 року в грошовому вираженні найбільше електроенергії Україна поставила до Угорщини — на 85,3 млн доларів, а всього за цей період експортовано електроенергії на 137,2 млн доларів. 

В Держенергоефективності раніше відзначили, що завдяки удосконаленому та зафіксованому до курсу євро “зеленому” тарифу домогосподарство може продавати надлишок згенерованої “чистої” електроенергії в мережу і швидко повертати кошти, вкладені у сонячні панелі без застережень щодо інфляції.

 

 
Коментарі (0)