ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна збільшила виробництво електроенергії на 30%

Україна збільшила виробництво електроенергії на 30%

За підсумками перших трьох місяців 2018 року атомними електростанціями України вироблено майже 50% всієї електрики.

У першому кварталі 2018 року виробництво електрики з відновлювальних джерел в Україні зросло на 29,5% та сягнуло 1,2% у загальній енергогенерації країни.

Про це йдеться в повідомленні Громадського з поиланням на прес-службу Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Так, у січні-березні 2018 року сонячні, вітрові та біоелектростанції виробили 532.8 млн кіловат-годин, що на 29,5% більше ніж за аналогічний період минулого року.

В той же час, виробництво атомної енергії скоротилось на 7,6%. Таким чином, за підсумками перших трьох місяців 2018 року атомними електростанціями України вироблено 49,4% всієї електрики. За аналогічний період минулого року атомні електростанції виробили більше половини української енергії — 55,4%.

Теплові електростанції з початку 2018 року наростили виробництво енергії на 16% — до 17.6 млн кіловат годин.

Раніше повідомлялось, що 25% електроенергії в світівиробили з альтернативних джерел енергії.

Раніше в Ощадбанку анонсували нову кредитну програму на встановлення домогосподарствами сонячних електростанцій.

З початку 2018 року кількість сонячних електростанцій в Україні зросла на 13%. Так, за даними Кабміну, за січень-березень 2018 року в Україні ввели в експлуатацію стільки ж сонячних електростанцій, скільки за половину 2017 року.

Раніше в уряді анонсували будівництво сонячних електростанцій у Чорнобильській зоні. Там вважають, що зможуть перетворити зону відчуження на «найбільш інноваційний майданчик у світі».

Також у державному Укренерго анонсували будівництво енергоакумулюючих станцій загальною потужністю 2,5 гігават енергії. Необхідність у будівництві акумуляторів пояснюють зростанням частки генерації електроенергії з відновлювальних джерел.

 

 
Коментарі (0)