ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна збільшить реверс газу з Словаччини

Україна збільшить реверс газу з Словаччини

Україна домовилася із Словаччиною про збільшення реверсних поставок газу. Тож, від сьогодні обсяг транспортованого газу із Словаччини становитиме майже 40 млн кубометрів палива щодоби.

НАК «Нафтогаз України» домовилась із оператором газотранспортних систем Словаччини про збільшення реверсних поставок природного газу в Україну. Це дасть можливість додатково отримувати 14 млрд кубометрів «блакитного» палива в рік. Про це повідомляють «Українські новини», з посиланням на заявку «Нафтогазу» на поставку газу на 24 січня.

Так, Словаччина транспортуватиме в Україну на 8,66 млн куб. м природного газу за добу більше або на 28,5%, що складатиме до 39,019 млн куб. м на добу. А у рік об’єм транспортованого газу становитиме 14 млрд кубометрів, що теоретично зможе покрити 70% від потреби України в імпортованому газі.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна планує збільшити поставки природного газу з Європи до 60%. Тож, як зазначають у «Нафтогазі», за кілька років поставки «блакитного» палива з Росії можуть скоротитися до третини від усього українського імпорту.

 
Коментарі (0)