ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна збільшить видобуток газу на півмільярда кубометрів у 2017

Україна збільшить видобуток газу на півмільярда кубометрів у 2017

В наступному році Україна планує збільшити видобуток власного газу та зменшити залежність від антрацитової групи вугілля.

У 2017 році Україна планує збільшити видобуток власного газу на півмільярда кубометрів. Про це сьогодні під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман

Про це йдеться у повідомленні «РБК-України».

«Ми збільшуємо видобуток українського газу, який належить українцям. У цьому році ми збільшуємо видобуток орієнтовно сьогодні більше, ніж на півмільярда метрів кубічних», - заявив Гройсман.

За словами прем’єра, Україна робить повне заміщення антрацитової групи вугілля і щороку зменшує залежність від цієї групи палива. При цьому теплова енергетика переводиться на вугілля марки «Г». 

Нагадаємо, видобуток природного газу в Україні (без урахування тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частині зони проведення антитерористичної операції) у лютому 2017 році порівняно з аналогічним місяцем 2016 р. зменшився на 2,5% - до 1,5 млрд куб. м.

Як повідомлялося раніше, 21 березня, Верховна Рада України провалила урядовий законопроект №5558 «Про внесення змін до деяких законів України (щодо забезпечення використання газорозподільних систем)».

Даним документом передбачалося врегулювати проблемні питання використання газорозподільних систем, а сама визначити правові засади передачі їх в користування (оренду).

Нагадаємо, наприкінці 2015 року Кабінет міністрів України повернув у власність найбільшого енергетичного держхолдингу України «Нафтогаз» розподільні мережі обласних газорозподільчих компаній. Зокрема, уряд вніс зміни до своєї постанови від 20 серпня 2012 року, якою розподільні мережі були передані у безоплатне оперативне управління облгазам.

 

 
Коментарі (0)