ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна зекономила на європейському газі

Україна зекономила на європейському газі

«Нафтогаз» в лютому заощадив 100 мільйонів доларів завдяки купівлі європейського газу, який обходиться Києву дешевше за російський з урахуванням усіх знижок.

НАК «Нафтогаз України» в лютому 2015 року заощадив 100 млн дол. на різниці між ціною газу, купленого в Європі, та пропонованою «Газпромом» ціною. Про це повідомив директор із розвитку бізнесу НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко, передає "Інтерфакс".

«Наприклад, тільки в лютому ми заощадили 100 млн доларів на різниці між ціною газу, який ми купуємо на реверсі, та ціною «Газпрому». Подивилися, скільки ми заплатили б за цей обсяг, якби ми його купували у росіян», - сказав він у рамках Українського енергетичного форуму в Києві у вівторок.
 
Пан Вітренко також повідомив, що з моменту закупівлі держхолдингом газу в Європі ціна реверсного газу завжди була меншою за ціну газу «Газпрому», навіть з урахуванням усіх «політичних знижок».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Російська Федерація під час майбутніх переговорів у тристоронньому форматі може вимагати від України постачати газ на окуповані території Донбасу взамін на поставки «блакитного» палива на літній період з Росії.
 
Коментарі (0)