ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна змарнувала мільярди переплативши за газ

Україна змарнувала мільярди переплативши за газ

Уряд підрахував фінансові втрати. Зокрема, Микола Азаров назвав суму, яку Україна за 3 роки переплатила за газ.

За три роки Україна переплатила за газ до 20 млрд доларів. Про це заявив Прем’єр- міністр Микола Азаров, відкриваючи чергового засідання уряду. 

«Затяжний спад попиту на наші товари на традиційних ринках і зменшення ціни на товари українського експорту всі останні три роки супроводжується руйнівним для цілих галузей нашої економіки впливом найвищої в Європі ціни на газ. За три роки ми переплатили за газ до 20 мільярдів доларів» - зазначив голова уряду. 
 
Прем’єр наголосив, що натомість ці кошти могли бути використані для модернізації промисловості, сфери охорони здоров’я або реалізацію інфраструктурних проектів.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше Прем’єр – міністр Микола Азаров заявляв, що держава не буде постійно переплачувати за російський газ. 
 
Так, Україна збільшить видобування газу на шельфі до 3 млрд куб. м за допомогою двох сучасних бурових установок і збереже для країни понад 1 млрд дол. на рік, які вимушена платити «Газпрому».
 
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що  Україна призупинила постачання природного газу з території Польщі за контрактом з німецьким газовим трейдером RWE через дорожнечу палива. Окрім того, є складнощі з відкриттям поставок газу за реверсною схемою з Румунії. Про це заявив заступник голови правління НАК «Нафтогаз України» Вадим Чупрун.
 
Коментарі (0)