ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна зможе обходитись без газу з РФ

Україна зможе обходитись без газу з РФ

Україна через кілька років зможе обходитись без російського природного газу. А для модернізації української газотранспортної системи запросили інвесторів з США та Європи.

Україна через 2 роки зможе обходитись без російського природного газу. Про це заявив Президент Петро Порошенко, під час виступу в Інституті Європи при Цюрихському університеті, передає «РБК- Україна».

«Я повністю переконаний, що через два роки нам взагалі не потрібен російський газ», - заявив Порошенко.

Відтак, Президент запевнив, що в Україні вже вживаються заходи щодо зміцнення енергетичної безпеки. Зокрема, пан Порошенко наголосив на тому, що реверс газу запущений з країн Європи. Окрім цього, для модернізації української газотранспортної системи вже залучені європейські та американські інвестиції.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна та Польща домовилися про будівництво нового газопроводу. Це відкриє Києву доступ до газу з LNG-терміналів у Литві та Польщі. Відповідну угоду було підписано між Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» і польським оператором газотранспортної системи Gaz-System SA.

 
Коментарі (0)