ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна зможе транспортувати зі Словаччини більше газу

Україна зможе транспортувати зі Словаччини більше газу

Реверс газу зі Словаччини може перевершити сподівання. Експерти прогнозують збільшення імпорту "блакитного" палива над запланованим щорічним обсягом.

Україна може імпортувати зі Словаччини набагато більше газу, ніж заплановані 10 млрд куб. м на рік. Таку думку висловив експерт з енергетичних питань Центру Разумкова Володимир Омельченко в ефірі радіо «Голос столиці».

Водночас він наголосив, що навіть 10 млрд куб. м на рік є значним обсягом, адже це становить близько 10% споживання газу в Україні.

«Україна на сьогодні споживає 50 мільярдів, а в «Газпрому» закуповує приблизно 30 мільярдів кубометрів. Тобто це фактично третя частина від поставок «Газпрому». Тому це достатньо велика цифра і вона може збільшуватися, адже через Словаччину можна поставляти набагато більше газу», - сказав пан Омельченко.

Нагадаємо, Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький заявив, що Україна одержала проект договору, який дозволить отримувати реверс газу обсягом не менше 10 млрд куб. м через територію Словаччини.

Закупівля газу в Словаччини є частиною стратегії України з диверсифікації імпорту блакитного палива.

 
Коментарі (0)