ГоловнаКоментаріГазопостачанняУкраїна знайшла новий варіант диверсифікації поставок газу

Україна знайшла новий варіант диверсифікації поставок газу

Україна зацікавлена в імпорті газу через литовський LNG-термінал. Міненерго розглядає таку можливість як ще один шлях диверсифікації поставок палива.

Україна висловила зацікавленість у купівлі природного газу з LNG-терміналу в Клайпеді (Литва). Київ розглядає такий варіант як ще один шлях диверсифікації постачання палива. Про це повідомив керівник управління євроінтеграції Міненерговугілля Михайло Бно-Айріян на своїй сторінці в «Facebook».

«Україна висловила зацікавленість у купівлі природного газу з LNG-терміналу в Клайпеді, який почав працювати у грудні 2014 року. Ми розглядаємо це як ще один шлях диверсифікації поставок газу в Україну. У протоколі зафіксовано зацікавленість сторін розглянути можливість поставок цього газу через інтерконнектор Литва-Польща і газопровід Україна-Польща, який ми розглядаємо як стратегічний», - зазначив пан Бно-Айріян.
 
За словами представника Міненерговугілля, українсько-литовська міжурядова комісія на засіданні 2 червня також розглянула питання будівництва Євро-Азійського нафтотранспортного коридору (ЄАНТК).
 
«Розглянули поточний стан співпраці у рамках проекту ЄАНТК. Окремо акцентував увагу на тому, що роботи в рамках проекту повинні початися в 2015 році. Далі тягнути з цим не можна», - додав пан Бно-Айріян.
 
 
Зазначимо, пункт про розгляд питання поставок газу через LNG-термінал в Клайпеді і інтерконнектор «Литва-Польща» в Україну міститься в протоколі, підписаному представниками України і Литви у вівторок в Одесі в рамках 16 засідання Міжправкомісії з питань торговельно-економічного співробітництва.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Україні не вдалося в минулий опалювальний сезон зекономити ту кількість газу, яку було заплановано. Однак, у Мінрегіоні обіцяють наступної зими «не вдарити в бруд обличчям».
 
Коментарі (0)