ГоловнаКоментаріГазопостачанняУкраїна «провалила» завдання з економії газу

Україна «провалила» завдання з економії газу

Україні не вдалося у минулий опалювальний сезон зекономити ту кількість газу, яка була запланована. Проте, у Мінрегіоні обіцяють наступної зими «не вдарити в бруд обличчям».

Минулого опалювального сезону Україна не впоралася з поставленими завданнями щодо економії газу. Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства має намір у наступний зимовий період 2015-2016 скоротити споживання природного газу на 30%. Про це на брифінгу заявив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Кістіон, передає «УНІАН».

«Можу сьогодні сказати, що ми не впоралися в повному обсязі з поставленими завданнями (щодо економії газу, – ред.). Але комунальна теплоенергетика зменшила споживання порівняно з минулим опалювальним сезоном на 23%. На майбутній опалювальний період ми ставимо завдання, яке полягає в 30% (зниження споживання газу, – ред.), і ми повинні на нього вийти», - заявив пан Кістіон.
 
За його словами, на сьогоднішній день вже проводяться заходи, спрямовані на підготовку до наступного опалювального сезону, а також ведуться технічні роботи для скорочення споживання газу.
 
Зокрема, проводиться робота по реконструкції і модернізації системи, а також з облаштування джерел виробництва альтернативної теплової енергії.
 
За словами пана Кістона, в минулому опалювальному сезоні Україна на 7% недовиконала план по скороченню споживання блакитного палива.
 
 
Нагадаємо, Кабінет міністрів в липні 2014 року поставив завдання перед промисловими споживачами та підприємствами теплокомуненерго скоротити використання природного газу в опалювальний сезон 2014-2015 роках на 30%.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», 25 травня Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ надало доручення від 22.04.2015 № 7/9-4581 обласним та Київській міській державним адміністраціям щодо забезпечення проведення комплексу заходів з підготовки систем життєзабезпечення населення до осінньо-зимового періоду 2015-2016 років.
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
04 Червня 2015 p. 21:25
Думаю, якесь копійчане зниження цін і тарифів можливе, адже зараз Україна отримала нові валютні кредити. За рахунок цього начебто затрималося знецінення гривні. Але це нагадує ін"єкцію для наркомана. Думаю, через два-три місяці ця валютна ін"єкція повністю розсосеться і гривня знову почне падать, а отже, тарифи і ціни -- зростати.