ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна знайшла нового партнера-постачальника вугілля

Україна знайшла нового партнера-постачальника вугілля

Україна домовилась з Казахстаном про постачання вугілля. Експерти підтримують таку співпрацю – країна повинна купувати тверде паливо у всіх можливих постачальників.

Республіка Казахстан постачатиме в Україну енергетичне вугілля. Про це заявив казахстанський президент Нурсултан Назарбаєв, пише «Інтерфакс-Україна».

«Ми домовилися про постачання вугілля з Екибастузського вугільного родовища», - сказав пан Назарбаєв за підсумками переговорів з президентом України Петром Порошенко в понеділок у Києві.
 
Пан Назарбаєв висловив надію, що сторони зможуть досягти результату в цьому напрямку співпраці. У ході переговорів президенти України та Казахстану також обговорили питання активізації співробітництва у сфері енергетичної безпеки.
 
Зазначимо, Україна досі не відновила імпорт вугілля з Росії. Вагони з твердим паливом стоять на кордоні з РФ.  За словами заступника Міністра енергетики та вугільної промисловості Олександра Светеліка, про причину затримки вже законтрактованого і оплаченого вугілля російська сторона не повідомляє. Заступник Міністра вважає, що Україна повинна купувати вугілля у всіх можливих постачальників.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», українці вірять у те, що введення нічних тарифів вирівняє графік навантажень на енергосистему, проте, мають певні умови – суттєве зниження цін на електрику та повна відмова від віялових відключень.
 
Коментарі (0)