ГоловнаКоментаріГазопостачанняУкраїна може назавжди відмовитися від російського газу

Україна може назавжди відмовитися від російського газу

Якщо Україна збільшить обсяг імпортованого європейського газу в два рази, то держава зможе зробити величезний крок до енергонезалежності від Росії і назавжди відмовитися від її палива.

Україна може назавжди відмовитися від закупівель російського газу при збільшенні обсягу реверсу з ЄС в два рази. При цьому, якщо ціна на російське паливо буде чесною, то держава буде продовжувати імпортувати його з РФ. Про це повідомив глава НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, передає «РИА новости».

«Багато європейських країн хочуть продавати газ в Україну. Зараз у нас чотири основних (постачальника, - ред.), при максимальному використанні можливостей приблизно 1 мільярд кубометрів газу імпортується з Євросоюзу на Україну щомісяця. Ми сподіваємося, що якщо ми зможемо подвоїти цей обсяг, то Україна зможе назавжди обійтися без російського газу», - сказав пан Коболєв.

При цьому він зазначив, що переговори про постачання газу, як і раніше будуть вестися і з Росією, і з Євросоюзом. «Згідно стратегії диверсифікації, ми будемо вести переговори в двох напрямках, ми спробуємо збільшити максимально газові поставки з ЄС, якщо питання взаємозв'язку (інфраструктур, - ред.) зі Словаччиною буде вирішено, ми можемо отримати від ЄС весь газ, який хочемо. Але це не означає, що ми будемо отримувати весь газ звідти», - заявив глава «Нафтогазу». 
 
 
За словами Андрія Коболєва, не можна залежати від одного джерела більш ніж на 30%. «Ми будемо намагатися диверсифікувати. Так, ми хотіли б купувати певний обсяг газу у «Газпрому», якщо буде чесна ціна», - сказав глава «Нафтогазу».

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Угорщина і Словаччина до початку 2015 року збудують систему газових комунікацій. Це дасть додаткову можливість для реверсних поставок газу Україні.
 
Коментарі (0)