ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна знизила імпорт російського вугілля на 85%

Україна знизила імпорт російського вугілля на 85%

Поставки російського вугілля в Україну зменшилися на 85,3% після введення урядом РФ дозвільного порядку експорту

Поставки російського вугілля в Україну зменшилися на 85,3% після введення урядом РФ дозвільного порядку експорту. Про це з посиланням на Комерсант повідомляє БізнесЦензор. За даними видання, більшість традиційних російських експортерів на цьому напрямку припинили відвантаження, але, схоже, вони були як мінімум частково перенаправлені обхідним шляхом через Білорусь.

Експерти вважають, що російські компанії в умовах поточних низьких цін на вугілля і далі будуть шукати можливості непрямого експорту в Україну. Експорт російського вугілля в Україну в червні скоротився в порівнянні з тим же місяцем 2018 року на 85,3%, або на 750 тис. Тонн, - до 129,3 тис. тонн, випливає з даних ЦДУ ПЕК.

В цілому за півроку поставки скоротилися на 11,1%, або 556 тис. Тонн, - до 4,9 млн тонн. Таким чином, за січень-травень поставки вугілля в Україну росли, і тільки динаміка червня перекреслила цей тренд. З 1 червня російські компанії зобов'язані щомісяця отримувати дозволи уряду РФ на вивезення вугілля. В Мінекономіки, яке відповідає за видачу дозволів, говорили, що перелік підприємств та обсяги поставок щомісяця переглядаються.

 

 
Коментарі (0)