ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна «зробила ставку» на імпорт газу з ЄС

Україна «зробила ставку» на імпорт газу з ЄС

Україна зможе покрити понад 50% потреб в імпортному газі за рахунок поставок з ЄС. У Міненерго вважають, що цьому сприятиме налагодження повноцінної роботи газопроводу «Вояни-Ужгород».

З початком повноцінної роботи газопроводу «Вояны-Ужгород» Україна зможе покривати більше 50% своїх потреб в імпортному газі за рахунок поставок з Європейського Союзу. Про це заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан, - повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Обсяги реверсних поставок, які ми можемо отримувати з боку Словаччини, оцінюється сьогодні від 8 до 10 млрд куб. м на рік... З урахуванням Словаччини, Польщі та Угорщини (газових коридорів через ці країни - ред.) можемо більш ніж на 50% закрити свої потреби в імпортному газі», - підкреслив він.

Міністр уточнив, що згадані газові коридори дозволять постачати в Україну близько 16 млрд куб. м газу в рік.

Водночас, Юрій Продан відзначив спроби «Газпрому» вплинути на європейських партнерів з тим, щоб вони не продавали газ Україні.

«Є спроби «Газпрому» закрити нам реверс, вплинути на європейських операторів в ході переговорів з ними», - зазначив Міністр.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, 16 серпня Словаччина почала пробне прокачування газу в Україну в реверсному режимі на компресорній станції в селищі Велке-Капушани і на реконструйованому газопроводі Ужгород - Вояни.

 
Коментарі (0)