ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРеверс газу зі Словаччини проходить випробування

Реверс газу зі Словаччини проходить випробування

Тестування газопроводу, який забезпечуватиме реверс газу з території Словаччини в Україну, розпочнеться сьогодні. Словацький оператор перевірятиме надійність мережі.

Сьогодні, 16 серпня,  має розпочатися тестування газопроводу, який буде поставляти газ реверсом в Україну через територію Словаччини. Про це йдеться в повідомленні на сайті оператора словацької газотранспортної системи Eustream.

«Фаза тестування складатиметься з запуску і фази перевірки надійності», - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, раніше словацька сторона заявляла, що через зношеність труби і обладнання, які будуть використовуватися в якості реверсного шлейфу, поки не можна точно сказати про річні обсяги газу, який може бути поставлений в Україну.

Планується, що тестування завершиться до початку вересня.

Як повідомляла «Україна Комунальна», українська ГТС готова до прийому природного газу зі Словаччини. Зокрема, 7 серпня «Укртрансгаз» завершив повний комплекс робіт на компресорній станції «Ужгород», спрямованих на забезпечення гідних технічних умов для європейського реверсу.

У свою чергу, Словаччина готова здійснювати реверс газу в Україну з 1 вересня. Його будуть виробляти в контрольному режимі, який передбачає постачання близько 3 млрд кубометрів «блакитного» палива в рік. За словами представника словацького оператора Eustream, з 1 березня 2015 року газопровід зможе здійснювати поставки на максимальній потужності 10 млрд м куб.на рік.

 
Коментарі (0)