ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняУкраїнці бояться водопровідних кранів - опитування

Українці бояться водопровідних кранів - опитування

Тільки за 2006 рік у різних регіонах країни зареєстровано 8 спалахів інфекційних захворювань, спричинених вживанням неякісної питної води.

Дедалі частішими стали повідомлення про катастрофічні відхилення від норми, подекуди до 80%, якості питної води в Україні, - інформує прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Тільки за 2006 рік у різних регіонах країни зареєстровано 8 спалахів інфекційних захворювань, спричинених вживанням неякісної питної води.

Тенденція до погіршення якості водних ресурсів спостерігається практично у всіх великих містах. Не відповідає стандартам якості вода в східних регіонах. Критична ситуація й на півдні. Надмірне техногенне навантаження зумовило кризовий екологічний стан у басейні Дніпра, з якого одержують воду дві третини населених пунктів. Така питна вода потребує очищення фільтром.

Донецька, Дніпропетровська й Луганська області, а також територія навколо Запоріжжя, Маріуполя, Кіровограда, Керчі й Арм’янська є найбільш забрудненими в Україні.  

Актуальною залишається проблема стану водних ресурсів для всіх водних басейнів України. Найбільш гостро це питання поставлене по відношенню до таких річок як Дніпро, Сіверський Донець, річок Приазов'я, окремих приток Дністра й Західного Бугу, де якість води класифікується як «дуже брудна». Щодня у водойми країни виливається більш як 10,6 тис. куб. метрів неочищених і недостатньо очищених стічних вод.

З огляду на таку сумну ситуацію редакція інформаційного агенства «Україна Комунальна» вирішила поцікавитися у своїх читачів, чи довіряють вони воді, котра тече з їхніх кранів?

Опитування проводилося на сайті «У.К.» в період з 6 по 13 серпня.

Як виявилося, більшість наших читачів побоюється води з-під крану, проте чіткої відповіді на питання, чи п’ють вони водопровідну воду? - опитані не дали, адже вони тяжіють або до невикористання води з-під крану у своєму раціоні, або до використання, але після хитромудрих процедур. Так, 31% опитаних водичку з-під крана п’є, але тільки після фільтрування, ще 22% - віддає перевагу бутильованій, 17% - споживає лише кип’ячену, 12% - крокує по рятівну вологу до бюветів, 5% - користується водою з власної свердловини і лише 13% від загальної кількості респондентів довіряє водопровідній воді.

Таким чином, бачимо, що наше населення поінформоване про небезпеку, яка може чекати на них у рятівних ковтках води, і справно вживає заходів. Але все ж будемо сподіватися, що найближчим часом питання якості питної води в Україні вирішиться і більше жодному українцеві не доведеться побоюватися свого власного крану.

 
Коментарі (0)