ГоловнаПублікаціїВодопостачанняУкраїнці досі фільтрують воду - опитування

Українці досі фільтрують воду - опитування

Не зважаючи на те, що покращення питної води в Україні відбуваються вже не один рік, пересічні громадяни щодня змушені боротися за якісну воду шляхом фільтрування та відстоювання.

Ні для кого не таємниця, що якість води в Україні бажає кращого. Уряд працює у цьому напрямі вже не один рік. Варто хоча б згадати Державну програму «Питна вода України», втім, залишається ще багато проблем.

Зокрема, значна кількість населення не має доступу до цієї якісної води. За статистикою Мінрегіону, лише 64% населення забезпечено централізованим водопостачанням, від 8 до 9% населення отримують воду за графіком, 9% населення споживають воду ненормативної якості, 0,7% населення – користуються привізною водою. Залишаються високими норми водоспоживання на одну людину, які у 2-3 рази перевищують аналогічні показники країн Європейського Союзу.

Також з року в рік погіршується технічний стан систем централізованого водопостачання та водовідведення, що негативно вливає на якість питної води.

І доки посадовці вирішують усі ці питання глобально, як пересічні українці боряться з неякісною водою у щоденному вжитку? – «Україна Комунальна» вирішила поцікавитися у своїх читачів.

Опитування з заголовним питанням: «Якій воді надає перевагу ваша родина у щоденному використанні?» - проходило на сторінках інформаційного агенства  та у мережі Facebook з 27 серпня по 2 вересня ц.р.

Як виявилося, переважна більшість, 51% респондентів, все ж, на свій страх і ризик, використовує водопровідну воду, попередньо фільтруючи (30%), або ж відстоюючи (21%). 27% опитаних надають перевагу у щоденному вжитку воді із колодязя чи бювету. Решта, 22% – купленій, при чому 12% з них  купують воду у 20-літрових бутлях.

 
Коментарі (0)