ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоУкраїнці довірились «дешевій» іпотеці

Українці довірились «дешевій» іпотеці

На умовах здешевленої іпотеки громадяни вже придбали 71 квартиру.

На умовах здешевленої іпотеки громадяни вже придбали 71 квартиру. Саме стільки кредитів було видано з моменту старту програми. За минулий тиждень видані 15 нових кредитів та укладені 19 нових договорів про надання часткової компенсації. За наданими раніше кредитами банки профінансували позичальників на 4,38 млн грн. Кількість бажаючих збільшилася на 639, тепер здешевленим кредитом мають намір скористатися 9148 громадян. Поступово у програмі зростає кількість житлових будинків, яких за минулий тиждень додалося 32, а також квартир, яких тепер пропонується на 1652 більше. 

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Мінрегіону. 

У столиці з моменту старту програми до сьогодні укладено вже 39 договорів та надано стільки ж кредитів. Причому за останній тиждень нові договори уклали з 10 киянами та ще стільком же видали кредити. Можливістю поліпшити житлові умови виявили бажання 1337 жителів столиці. 

У 12 регіонах країни ситуація не змінилася. Як і раніше, не укладено жодного договору та не видано жодного кредиту на Вінниччині, Донеччині, Житомирщині, Луганщині, Миколаївщині, Одещині, Тернопільщині, Херсонщині, Хмельниччині, Черкащині, Буковині та у Севастополі. З приводу такого стану виконання програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов минулої середи Прем’єр-міністр заслухав голів держадміністрацій Вінницької та Хмельницької областей. Планується, що на черговому засіданні Уряду в середу, 25 липня, про стан реалізації соціальної ініціативи Президента урядовцям звітуватимуть голови іще двох обласних держадміністрацій. 

Загалом же, на 23 липня 2012 року у програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, беруть участь 188 об’єктів, у яких пропонується для придбання 8258 квартир. Взяти участь у програмі виявили бажання 9148 громадян. Укладено 98 договорів. Банками профінансований 71 кредит на загальну суму понад 19 млн. гривень. З них у Києві – 39 кредитів на загальну суму близько 13,5 млн грн, 9 кредитів у Сумській області на суму 1,4 млн грн, 8 кредитів у Полтавській області на суму 1,1 млн грн, 7 кредитів у Харківській області на суму понад 1 млн. грн., 3 кредити у Автономній Республіці Крим на суму понад 900 тисяч гривень, по 1 кредиту у Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Рівненській та  Чернігівській областях. 

Так на 23 липня виглядає кількість укладених договорів в розрізі регіонів: м.Київ – 39; Дніпропетровська область – 12; Сумська область – 10; Полтавська область – 8; Харківська область – 7; Івано-Франківська область – 5; Рівненська область – 3; Львівська область – 3; Волинська область – 3; Автономна Республіка Крим – 3; Київська область – 2; Чернігівська область – 1; Запорізька – 1; Закарпатська – 1.

 
Коментарі (0)