ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУкраїнці нарощують борги за комуналку

Українці нарощують борги за комуналку

Борги українців за газ виявивилися найбільшими та склали понад 12 млрд грн.

Борги українців за газ виявивилися найбільшими та склали понад 12 млрд грн.

Станом на кінець грудня 2017 році, з-посеред усіх комунальних послуг, борг українців за газ виявився найбільшим – 12.4 млрд грн.

Про це повідомили у Державній службі статистики України, передає УНН.

“На кінець грудня 2017 року заборгованість населення зі сплати за газопостачання становила 12.4 млрд грн, за централізоване опалення та гаряче водопостачання — 11.1 млрд грн, за утримання будинків та прибудинкових територій — 3 млрд грн, за централізоване водопостачання та водовідведення — 1.8 млрд грн, за вивезення побутових відходів — 0.4 млрд грн, за електроенергію — 3.6 млрд грн”, — сказано в повідомленні.

 

Зазначається, що у грудні 2017 року українці сплатили за житлово-комунальні послуги 8.9 млрд грн (82,3% нарахованих за цей період сум), за електроенергію — 2.6 млрд грн (99,1% нарахованих за цей період сум).

 

Середні нарахування комуналку, з урахуванням електроенергії (із розрахунку 150 кВт*год), на одного власника особового рахунку в грудні 2017 року становили 1476,4 грн.

Нагадаємо, раніше в Держстатистики повідомили, що у 2017 році ціни на житлово-комунальні послуги зросли на 26,7%. 

Нагадаємо, 17 грудня в Україні вступили в силу нові тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення. НКРЕКП оновила структуру тарифів для 40 водоканалів в різних регіонах України, в тому числі для "Київводоканалу".

Так, регулятор оновив структуру тарифів для 40 водоканалів у різних регіонах України, в тому числі для “Київводоканалу”.

Нагадаємо, 29 листопада минулого року, набрали чинності нові тарифи на тепло, холодну воду та гарячу воду.

 

 
Коментарі (0)