ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїнці нарощують борги за комуналку

Українці нарощують борги за комуналку

У 2020 році було відкрито 342 232 виробництв проти громадян, які не сплатили комунальні послуги, на 50% більше, ніж у 2019 р. Більшість комунальників, які стягують гроші, - установи, які надають послугу опалення.

У 2020 році було відкрито 342 232 виробництв проти громадян, які не сплатили комунальні послуги, на 50% більше, ніж в 2019 р.

Більшість комунальників, які стягують гроші, - установи, які надають послугу опалення.

Зокрема, в топі комунальних підприємств, у яких є багато боржників - КП "Харківводоканал" (12378 боргів), КП "Жилкомсервіс" (11976 боргів) і "Полтаваобленерго" (9595 боргів).

"Людина визнається боржником по оплаті комунальних послуг в судовому порядку, по комунальним передбачено спрощене виробництво. Якщо боржник не виконує вирок суду, він потрапляє в реєстр боржників. Це стандартна процедура, яку використовують будь-які взіскателі: комунальні установи, банки, колектори", - пояснили в "Опендатабот".

"Людині, яка потрапила до Єдиного реєстру боржників, можуть заблокувати банківські рахунки, вилучити майно, а також обмежити виїзд за кордон. Однак комунальні підприємства можуть припинити надання послуг боржникам ще в досудовому порядку", - прокоментувала адвокат Наталія Гнатуш

 

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
13 Березня 2021 p. 23:19
Є пропозиція скоротити опалювальний період: починати на початку листопада, а закінчувати у кінці березня. І дивно, що до такої простої раціоналізації депутати досі не додумались. -----------------------------------------------Нащо у середині жовтня 2020 р. включили в Києві опалення коли на вулиці було +20 градусів? І така температура трималася до середини листопада - і цілий місяць гріли батареї, коли на вулиці було тепло. А потім ці євро-реконструкції виставили борг за опалення, яке було тоді і не потрібне...