ГоловнаПублікаціїБлагоустрійУкраїнці не готові вийти на суботник – опитування

Українці не готові вийти на суботник – опитування

Після зими вулиці міст та селищ необхідно привести до ладу. Однак, українці «не горять бажанням» виходити на так звані суботники. Дехто вважає, що цим повинні займатися комунальники, а комусь вистачає прибирання і на дачних та прибудинкових ділянках.

В Україну прийшла весна. Майже в усіх населених пунктах стартували місячники з благоустрою. Впродовж цього часу комунальні служби і усі небайдужі прибиратимуть території міст та селищ після зими.

Так, у Харкові понад 700 співробітників КП «Харківводоканал» взяли участь у суботнику, який пройшов у рамках двомісячника з благоустрою міста. Крім приведення в порядок території комунального підприємства, також було очищено від сміття та листя берегову зону річки Лопань.

У Львові пройшли роботи в рамках компанії «З нами місто розквітає» з впорядкування Скнилівському парку. У цій акції взяли участь студенти та активні мешканці міста. Також у місті планують привести до ладу Левадівський парк, яр на вул. Ярославенка та парк «Високий замок».

Читайте також: У Києві приведуть до ладу Труханів острів

Що стосується столиці - тут також розпочався муніципальний двомісячник із благоустрою. Він триватиме до середини травня. За цей час планується очищення доріг від сміття, благоустрій зелених зон та відновлення газонів.

Тож, «Україна Комунальна» вирішила поцікавитися у своїх читачів чи готові вони вийти на загальноміські прибирання? Відповідне опитування проходило на сторінках інформагенства в період з 16 по 23 березня.

За результатами проведеного опитування ми отримали такі результати:

Більшість опитаних читачів не готові взяти участь у суботниках. Зокрема, 42% вважають, що цим повинні займатися комунальні служби. Ще 13% респондентів аргументують свою відмову від загальноміських прибирань тим, що вони наводять лад на дачах та у власних дворах. Однак, знайшлися і такі, що готові підготувати вулиці після зими до весняно-літнього періоду – 30% опитаних читачів мають намір вийти на суботник, 10% також підтверджують готовність прибрати вулиці рідного населеного пункту, однак за умови організації прибирань у робочий час. І лише 6% опитаних не цікавить питання прибирання вулиць.

 
Коментарі (0)