ГоловнаГоловнеГазопостачанняУкраїнці не готові заощаджувати енергію

Українці не готові заощаджувати енергію

Більше половини енергобалансу в житловому секторі займає природний газ. При цьому населення ще не готове до переходу на енергоеффективні технологи.

Найбільшу частку в енергобалансі житлового сектора займає природний газ, при цьому запровадження новітніх технологій є вкрай непопулярним. Про це повідомив Директор департаменту - головний державний інспектор з енергозбереження департаменту державного регулювання Держенергоефективності Олександр Тронь, пише УНН.

За його даними, величина енергоспоживання житлового сектора складає 25 млн тонн нафтового еквівалента, а остаточне питоме енергоспоживання в середньому по Україні - 276 кВт на кв м спожитої енергії.

«Ці показники майже вдвічі перевищують показники європейських країн. На сьогоднішній день не можна сказати, що населення зрозуміло, що настала пора вводити якісь енергоефективні технології, що стосується домогосподарств», - зазначив експерт.
 
Олександр Тронь назвав баланс енергоспоживання житлового сектора за видами енергії: природний газ - 57,3% від загального енергоспоживання, електроенергія - 12,7%, теплова енергія - 26,3%, поновлювані джерела енергії - 1,5%, вугілля та торф - 1,9%, нафта і нафтопродукти - 0,2%.
 
«На сьогодні в домогосподарствах використовується практично тільки природний газ і електроенергія. Дуже непопулярним сьогодні є впровадження якихось нових технологій», - підсумував представник Держенергоефективності.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, експерти вважають, що для зниження рівня енергоспоживання в житлово-комунальному господарстві Україні необхідно 60 млрд євро інвестицій.
 
Коментарі (1)
Sergiy
11 Листопада 2013 p. 09:30
Щоб населення було готово йому замість щоденного нагадування про зубну пасту по телевізору,необхідно розказувати що при квартирному обліку води та газу споживання зменшується в 2,5-3 рази.Окупність таких приладів за пів- року відносно оплати по нормам.Вводити правила предявлення квартир перед опалювальним сезоном та вводити оплати за фактичне теплове навантаження при виконанні мешканцями енергоефективних заходів. Кому це не вигідно?Зрозуміло тим хто постачає енергоресурси та воду по нормам.