ГоловнаПублікаціїОпалювальний сезон 2024-2025Українці не помітили «теплових» проблем в опалювальний сезон - опитування

Українці не помітили «теплових» проблем в опалювальний сезон - опитування

Опалювальним сезоном, в цілому, задоволені як українці так і урядовці. Однак, деякі громадяни не вважають проходження опалювального сезону вдалим через перебої з гарячим водопостачанням та нестабільною подачею теплоносія.
Опалювальний сезон періоду 2014-2015 років, влада вважає вдало пройденим. Чиновники зауважують, що навіть попри труднощі, які переслідували Україну в цей час, подача тепла була стабільною. Про це ще до завершення проходження осінньо-зимового періоду заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.
 
«Опалювальний сезон в Україні поки що ще не закінчився, але, враховуючи температурний режим, можна стверджувати, що ми його успішно пройшли», - зазначив в кінці березня пан Демчишин.
 
Чиновник нагадав і про «вугільні» проблеми, які спіткали Україну на початку опалювального сезону.
 
«Дійсно, ситуація була дуже складна. Але ми її стабілізували», - сказав він.
 
Крім цього, в уряді вихваляються і про зекономлені енергоресурси за час опалювального сезону. Так, в цей період в Україні вдалося знизити споживання енергоресурсів майже на 21%, що становить 1,8 млрд куб. м газу. Про це розповів перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Кістіон.
 
«Нам вдалося майже в повному обсязі виконати завдання уряду щодо зменшення споживання енергоресурсів. З серпня-вересня 2014 року із запланованих 30% нам вдалося зменшити енергоспоживання на 21% і заощадити 1,8 млрд кубометрів газу», - зазначив пан Кістіон.
 
За його словами, з 80 тис. теплових агрегатів більше 25% відпрацювали термін понад 20 років, а з усієї протяжності теплових мереж, що становить 262 тис. км, близько 35 тис. км віднесені до категорії «старі».
 
Тож, зважаючи на це, «У.К.» вирішила поцікавитись у своїх читачів: «Як проходив опалювальний сезон у їхньому населеному пункті?».
 
Відповідне опитування проходило на електронних шпальтах інформаційного агентства у період з 13 по 20 квітня.
 
Тож, згідно з результатами, 43% респондентів зауважили, що подача тепла та гарячої води була стабільної у період опалювального сезону. Ще 18% опитаних взагалі не помічали будь-яких проблем у осінньо-зимовий період. Однак, 27% читачів заявили, що фіксували стрибки температур – ледь теплі батареї, або навпаки – занадто гарячі. 9% респондентів розповіли про відсутність опалення у деяких будинках тривалий час, ще у помешканнях 3% опитаних часто відключали гаряче водопостачання через аварії на тепломережах.
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
21 Квітня 2015 p. 19:12
А что толку от этой возни, если все дома и сооружения в Киеве в трещинах. О причине возникновения этих трещин я писал раньше. Теперь тепло входящее в квартиры, будет измеряться, но по прежнему сразу же выходить наружу через трещины.Это всё равно, что лёд в жару продавать при отсутствии холодильника.