ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійУкраїнці не спокусилися фан-зонами - опитування

Українці не спокусилися фан-зонами - опитування

Проект фан-зони є більшою мірою відповідальністю міста, а за організацію безпеки та харчування відповідає УЄФА.

У приймаючих містах (Київ, Харків, Донецьк, Львів) проведення матчів фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу ознаменувалося будівництвом офіційних фан-зон, які  були збудовані у травні 2012 року.

Першу частину грошової допомоги на організацію майданчиків для вболівальників приймаючі міста отримали у березні, а монтаж об’єктів у чотирьох містах виконали у травні 2012 року.

Як зазначали в Місцевому оргкомітеті «Євро-2012 Україна», проект фан-зони є більшою мірою відповідальністю міста, а за організацію безпеки та харчування відповідає УЄФА. 

Фан-зона у Харкові під час проведення Євро-2012 вміщає до 45 тис. уболівальників, її площа становить 22,5 тис. кв. м. Матчі транслюються з трьох екранів: один розташований безпосередньо на сцені, решта два – по периметру фан-зони. Крім того, фан-зону забезпечили електро- та водопостачанням, водовідведенням.

У київській фан-зоні розмістили три екрани – один великий і два малих, на яких ведеться трансляція всіх матчів Чемпіонату, включаючи і матчі, які проходять у Варшаві. Розрахована вона на 70 тис. осіб.

Загальна площа львівської фан-зони сягає 30, 375 кв.м. Фан-зона у Львові функціонує з 7 червня по 2 липня включно, щоденно з 14:00 год. до 23:59 год.

Донецька фан-зона розташована на алеї перед стадіоном «Шахтар», загальною площею 9,34 га. Вона вміщує до 80 тис. фанів. На ній встановлений основний екран для трансляції матчів чемпіонату (розміром близько 120 м2) та додаткові екрани (50 м2) по обидва боки території. Більш комфортні умови перебування у фан-зоні забезпечує VIP-зона, розрахована близько на 280 гостей.  

Редакція «У.К.» в свою чергу вирішила поцікавитися у своїх читачів: чого бракує у фан-зоні їхнього міста? Опитування проводилося на сайті інформаційного агенства з 15 червня по 23 червня.

З'ясувалося, що третина (33%) опитаних не відвідували офіційні фан-зони у своїх містах.

Чверті опитаних (22%) взагалі бракувало фан-зони, а інші 22% респондентів виявили, що в їхній фан-зоні було мало урн та туалетів. 

10% читачів зазначили, що їх повністю задовольнила фан-зона міста. 

Крім того, 8% респондентів заявили, що в офіційній фан-зоні їхнього міста не вистачало іноземних вболівальників. 

І лише 3% опитаних зазначили, що під час перегляду матчів Євро-2012 їм бракувало пива та міліції.

 
Коментарі (0)