ГоловнаПублікаціїГазопостачанняУкраїнці не віддадуть Росії свою ГТС за жодних умов - опитування

Українці не віддадуть Росії свою ГТС за жодних умов - опитування

Більшість українців проти приватизації стратегічних об’єктів, таких як українська газотранспортна система, за жодних умов і необхідностей.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Верховній Раді зареєстровано проект закону №2937 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою реформування Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України». Законопроект, зокрема, пропонує вилучити із законодавства заборону на приватизацію магістральних газопроводів.

Влада запевняє, що приватизація ГТС лише простимулює подальшу реформу «Нафтогазу», та відповідає вимогам ЄС. Однак ряд експертів та опозиція переконані, що ЄС у цьому випадку слугує лише прикриттям, а у зміні форми власності ГТС зацікавлена лише Росія.

Як ставляться до складеної ситуації пересічні громадяни? – достоту не відомо, тому «Україна Комунальна» вирішила поцікавитися у своїх читачів: чи підтримують вони ідею передачі української ГТС Російській Федерації?

Відповідне опитування проводилося на шпальтах інформаційного агенства та у мережі Facebook у період з 3 по 10 червня ц.р.

За результатами опитування виявилося, що 80% респондентів проти передачі української ГТС Росії. З них 63% - загалом не підтримують ідею приватизацію стратегічних об’єктів, мовляв, вони мають залишатися у державній власності; 17% - переконані, що потрібно створити консорціум з управління Україна-Росія-ЄС. 17% опитаних бачать певну доцільність у викладеній ідеї. Зокрема, 9% з них допускають приватизацію української ГТС Росією, але лише у випадку, якщо це дозволить знизити ціну на газ для населення, 7% - вважають, що краще, за тими ж умовами, здавати українську «трубу» в оренду; 1% - наполягає на необхідності подальшої приватизації без конкретних вимог. 3% респондентів не цікавляться долею української ГТС.

Таким чином, можемо зробити висновок, що більшість українців проти приватизації стратегічних об’єктів, таких як українська газотранспортна система, за жодних умов і необхідностей.

 
Коментарі (0)