ГоловнаВибір редакціїЖитлоУкраїнці не відмовляються від іпотеки

Українці не відмовляються від іпотеки

Минулого місяця понад чотири десятки сімей отримали власне житло на умовах іпотечного кредитування. На відповідні заходи ДІУ було направлено понад 14 млн грн.

У серпні поточного року Державна іпотечна установа рефінансувала 45 кредитів, наданих громадянам на придбання житла. На ці цілі установою було спрямовано 14,4 млн грн, - зазначають у прес-службі відомства.

Таким чином, згідно з повідомленням, станом на 08 вересня поточного року підтримкою ДІУ скористалася 271 родина. У грошовому виразі на рефінансування іпотеки в цьому році було направлено 71,6 млн грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, українці почали рідше звертатися за іпотечними кредитами на житло. До прикладу, у липні на таких умовах житло придбали лише 15 родин.

Примітно, на вимогу МВФ уряд України зобов'язався внести зміни до нещодавно прийнятого закону про реструктуризацію валютних іпотечних кредитів. Зокрема, МВФ вимагає скасувати мораторій на стягнення банками заставного майна. Разом з тим, повинні також бути прийняті зміни, покликані одночасно і посилити позиції банків, і захистити постраждалих власників валютної іпотеки.

Катерина Ляшевська

 
Коментарі (0)