ГоловнаПублікаціїНовини ЖКГУкраїнці незадоволені роботою Мінрегіону впродовж 2015 року – опитування

Українці незадоволені роботою Мінрегіону впродовж 2015 року – опитування

За підсумками 2015 року, українці незадоволені результатами роботи Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ. Зокрема, більшість вважає, що у Міністерстві працюють непрофесійні кадри, які втілюють непрофесійні реформи.

Наприкінці 2015 року Віце-прем'єр-Міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко відзвітував перед країною щодо проведеної відомством роботи впродовж поточного року.

Зокрема, багато йшлося про децентралізацію та енергоефективність.

Згідно зі звітом пана Зубка рівень оснащеності будинків теплолічильниками підвищився до 51%, у заходи з енергоефективності було інвестовано понад 1 млрд грн.

Ці кошти були виділені в рамках чотирьох програм: відшкодування 20% суми кредитів на придбання «негазових» котлів (для приватних будинків), відшкодування 30% суми кредитів на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів (для домогосподарств), відшкодування 40% суми кредитів напридбання енергоефективного обладнання та матеріалів (для ОСББ) та відшкодування 70% суми кредитів (для домогосподарств, які отримують субсидії на оплату ЖКП).

Що стосується галузі ЖКГ, найвагомішим стало прийняття прийняття Закону № 417-VIII «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» та №626-VIII «Про внесення змін до деяких законів України у сфері комунальних послуг».

Так, Законом № 417-VIII  визначаються особливості здійснення права власності у багатоквартирному буднику та змінюється регулювання відносин, пов’язаних з реалізацією прав та виконанням обов’язків співвласників багатоквартирного будинку щодо його утримання та управління. Так, згідно з Законом, права на земельну ділянку, на якій розташовані багатоквартирний будинок і належні до нього будівлі та споруди і його прибудинкова територія, віднесено до спільного майна багатоквартирного будинку. Водночас, запроваджується правовий режим права спільної сумісної власності або права постійного користування щодо земельної ділянки, на якій розташований багатоквартирний будинок. Законом визначаються особливості здійснення права спільної сумісної власності щодо спільного майна багатоквартирного будинку. Установлено, що спільне майно не може бути поділено між співвласниками, визначаються права співвласника, унормовуються обов’язки та питання відповідальності. Документом також унормовується компетенція зборів співвласників та порядок прийняття ними рішень щодо управління багатоквартирним будинком, уточнюється правовий статус ОСББ – є непідприємницьким товариством, змінюються засади утворення ОСББ.

Тож, «Україна Комунальна» вирішила запитати у своїх читачів: «Як вони оцінюють роботу Мінрегіону впродовж 2015 року?»

Відповідне опитування проходило в період з 28 грудня 2015 року по 4 січня 2016 року на електронних шпальтах «України Комунальної».

За результатами опитування, більшість українців (47%) вважають, що у Міністерстві працюють непрофесійні кадри, які втілюють непрофесійні реформи. 25% респондентів зазначають, що протягом року Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства що працювало, що не працювало – слів було багато, здобутки мінімальні. При цьому, 14% читачів відмітили, що взагалі не слідкують за діяльністю Міністерства. Однак, 4% опитаних читачів бачать зворушення, хоча лише у питанні децентралізації. Ще 2%  респондентів заявляють, що Мінрегіон працював на «ура»: реалізували усі намічені плани.

 
Коментарі (0)