ГоловнаГоловнеТеплоенергетикаУкраїнці отримають тепло за новими правилами

Українці отримають тепло за новими правилами

Нацкомпослуг затвердила нові правила, які встановлюють єдину процедуру приєднання до теплових мереж

В Україні введені нові «Правила приєднання до теплових мереж». Документ був прийнятий на засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг з метою врегулювання відносин між власниками теплових мереж та юридичними або фізичними особами, які хотіли приєднатись до систем тепло забезпечення.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Нацкомпослуг. «Досі були відсутні порядок та правила приєднання новозбудованих об’єктів та обладнання до вже існуючих мереж. Ця ситуація була незручною як для підприємств теплокомуненерго, так і для власників новобудов», - повідомляє регулятор.

Прийняті Правила встановлюють єдину процедуру приєднання до теплових мереж закінчених будівництвом, реконструйованих, технічно переоснащених тепловикористальних установок. Згідно з документом,  приєднання до теплових мереж буде здійснюватися власником мереж та замовником на підставі типового договору, форма якого також була затверджена Нацкомпослуг. Важливою ознакою таких договорів стануть прописані зобов’язання власника щодо здійснення приєднання об’єкта та зобов’язання замовника щодо підготовки об’єкта до приєднання та здійснення оплати за приєднання.

Приєднання до теплових мереж має проходити такі етапи, як подання замовником заяви власнику про приєднання об’єкта до теплових мереж; отримання технічних умов на підключення; укладання замовником та власником договору про приєднання; розроблення та узгодження проектної документації для приєднання об’єктів до теплових мереж; оплата замовником власнику вартості приєднання відповідно до умов договору;  виконання сторонами зобов’язань, зокрема щодо здійснення заходів з приєднання об’єкта до теплових мереж.

Нові Правила наберуть чинності після державної реєстрації документа в Міністерстві юстиції. 

 
Коментарі (0)