ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїнці перевищили «газові» ліміти

Українці перевищили «газові» ліміти

Україна за 20 днів цього місяця «не вписалася» в обмеження споживання газу. Однак, в порівнянні з березнем минулого року, показники використання «блакитного» палива «впали» на 20%

В Україні за 20 днів березня вітчизняні промислові підприємства, бюджетні установи, теплокомуненерго та населення перевищили ліміти споживання природного газу на 20% та використали 2376,1 млн куб. м палива. Однак, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, ці показники на 20% менші. Про це повідомляє прес-служба НАК «Нафтогазу України».

«Зазначені категорії спожили 1349,5 млн куб. м газу при запланованому обсязі 1128,2 млн куб. м (факт минулого року – 1600,8 млн куб. м)», - йдеться у повідомленні.

Найбільше перевищили обмеження у споживанні газу у Рівненській (+239%), Черкаській (+113%) та Харківській (+46%) областях.

Найменше «блакитного» палива спожили Донецька (-43%), Луганська (-47%), Закарпатська (-11%) та Житомирська (-1%) області.

Всі дані наведені без врахування Криму. Що стосується Донецької та Луганської областей, то дані по цих регіонах наводяться без врахування непідконтрольних українській владі територіях.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна планує відновити поставки газу з Туркменістану. Крім цього, зважаючи на минулі успішні відносини у нафтогазовій сфері, влада вважає, що відновлення поставок може стати альтернативним джерелом газопостачання.

 
Коментарі (0)