ГоловнаПублікаціїОпалювальний сезон 2023-2024Українці проти економії на опаленні шкіл - опитування

Українці проти економії на опаленні шкіл - опитування

Українці проти економії енергоносіїв за рахунок навчальних закладів, навіть якщо ситуація буде складною. Кажуть, зміна графіка шкільних канікул не сприятиме ні економії, ні навчанню.

З наближенням зими, уряд усіляко намагається збільшити кількість «блакитного» палива у сховках, скоротити його споживання, замінити альтернативними джерелами енергії. Дійшло до того, що посадовці навіть не виключають економію на опаленні навчальних закладів. Так, до прикладу, у столиці мають намір запровадити  2-семестрову систему навчання: перший семестр триватиме з 1 вересня до 15 грудня, а другий – з початку лютого до кінця травня. При цьому зимові канікули, єдині у навчальному році, триватимуть 1,5 місяці. Такі нововведення дозволять Києву зекономити 7 млн грн.  Та чи погодиться на це громадськість? – «Україна Комунальна» вирішила поцікавитися думкою пересічних громадян.

Опитування з заголовним питанням: «Чи потрібно змінювати графік шкільних канікул задля економії енергоресурсів? – проходило на шпальтах інформаційного агентства у період з 1 по 8 вересня.

За його результатами виявилося, що більшість, а це 60% опитаних, проти такої ініціативи. З них 24% переконані, що зміна канікулярного графіку не принесе економії, оскільки навчальні заклади і до цього погано опалювалися; 21% не може прийняти нововведення через те, що це, на їхню думку, негативно позначиться на навчальному процесі; 15% ставляться до вжиття таких заходів скептично, мовляв, ні економії не буде, ні навчання. При цьому зауважимо, 40% респондентів підтримують ініціативу.

 
Коментарі (0)