ГоловнаПублікаціїФінансування ЖКГУкраїнці проти відбудови Донбасу за іноземні кошти - опитування

Українці проти відбудови Донбасу за іноземні кошти - опитування

Більшість українців вважає, що наразі немає сенсу залучати іноземні кошти у відновлення Донецької та Луганської областей. Також, багато хто переконаний, що відбудовувати Донбас повинна Росія.

Кабінет Міністрів спільно із міжнародними експертами підрахували збитки від бойових дій на Донбасі. На відновлення підконтрольних українській владі територій Донбасу потрібно близько 1,5 млрд дол.

Глава уряду Арсеній Яценюк підкреслив, що так звані ополченці «ЛНР» та «ДНР» навмисно знищують інфраструктуру регіону.
 
«Ми проаналізували тільки втрати України на тих територіях, які зараз повернені під контроль центральної влади і українських військ. Щоб не казали, що це уряд сам рахував, ми покликали USAID, всіх іноземців. Вони провели дослідження. Півтора мільярди доларів США - це та сума, яка потрібна на відновлення інфраструктури тільки в тих регіонах, де ми вже є. Що ці покидьки, російські терористи, роблять в Донецьку і Луганську. Вони умисно винищили всі інфраструктуру», - заявив пан Яценюк.
 
При цьому, пан Яценюк вважає, що відбудовувати зруйновані міста Донецьк та Луганськ має Російська Федерація. Таким чином Росія заплатить за знищену українську економіку та військову агресію.
 
«Щодо відновлення Донбасу. Я думаю, що логічно ставити питання про репарації з боку Російської Федерації. Вони знищили Донбас. І Росія повинна платити за відновлення Донецька і Луганська», - заявив він.
 
Однак, наразі про допомогу Києву у фінансуванні відбудування Донбасу говорять інші країни. 
 
Наприклад, Україна і Німеччина підписали меморандум про взаєморозуміння між урядами на виділення нецільового фінансового кредиту в 500 млн євро для відновлення Донбасу.
 
 
Також, Уряд Японії надав Уряду України 4,2 млн дол. на відновлення Донецької та Луганської областей.
 
Туреччина також готова допомогти у  відбудові територій Донбасу, які постраждали від бойових дій. Допомога надійде після завершення збройного конфлікту на Сході України.
 
Тож, «Україна Комунальна» вирішила поцікавитися у своїх читачів: чи доцільно зараз залучати іноземні кошти на відновлення Донбасу?
 
Відповідне опитування проходило на електронних шпальтах інформаційного агентства у період з 6 по 13 квітня.
 
За результатами опитування виявилося, що більшість (35%) читачів переконані, що ці кошти підуть в нікуди. 27% респондентів вважають, що відновлювати Донбас має Росія. 8% користувачів порталу «У.К.» проти залучення іноземних грошей на відбудову Донбасу, якщо це кредитні кошти. 11% голосувальників підтримали отримання зарубіжних грошей на відновлення інфраструктури Донецької та Луганської областей. 16% читачів ввадажють, що відбудовувати потрібно лише українські території Донбасу. 4% респондентів заявили, що їх не цікавить дане питання.
 
Коментарі (0)