ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїнці ризикують зимувати з холодними батареями

Українці ризикують зимувати з холодними батареями

Під час засідання енергетичного кризового штабу, експертна група обговорювала проходження опалювального сезону в Україні. За словами Голови Мінрегіону, ситуація в даному секторі залишається важкою.

Ситуація з проходженням Україною опалювального сезону буде складною. Про це заявив Віце-прем'єр, Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман під час засідання енергетичного кризового штабу. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі «Урядового порталу».

«За оцінками Міненерговугілля і «Нафтогазу», ситуація з проходженням Україною опалювального сезону буде складною, але ми повинні зробити все, щоб подолати цей виклик», - заявив Віце-прем'єр.

У прес-службі відмітили, що на основі заходів щодо скорочення споживання російського природного газу напрацьовується план дій щодо сталого проходження в Україні опалювального сезону в умовах припинення поставок російського газу, виконання якого дозволить звести до мінімуму потребу України у додатковій закупівлі російського природного газу, яка ще на початку літа оцінювалася в 7 млрд куб. м.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», уряд схвалив введення надзвичайного стану в енергетиці. У Кабміні передали відповідні проекти законів до парламенту. Влада має намір розглянути документи у Верховній раді вже на цьому тижні.
 
Коментарі (0)