ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУкраїнці розраховуються з «комунальними» боргами

Українці розраховуються з «комунальними» боргами

За минулий місяць українці скоротили борги за житлово-комунальні послуги, в порівнянні з жовтнем, майже на 7,4%. На кінець листопада борг населення за «комуналку» становив близько 11 млрд грн.

У листопаді заборгованість населення за житлово-комунальні послуги зменшилась, порівняно з жовтнем на 7,4%, і на кінець листопада становила 10,9 млрд грн, середній термін заборгованості населення за всі послуги склав 2,7 місяця. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Зазначається, у період з січня по листопад 2015 року населенням країни сплачено за житлово-комунальні послуги 42,2 млрд грн (95,5% нарахованих за цей період сум).

Так, у листопаді мали борг за 3 місяці і більше: за централізоване опалення та гаряче водопостачання – 23,8% власників особових рахунків, утримання будинків і споруд та прибудинкових територій – 20,2 %, вивезення побутових відходів – 18,9%, централізоване водопостачання та водовідведення – 18,6%, газопостачання – 17,2%.

Серед регіонів найвищий за середній по країні рівень оплати за ЖКП спостерігався у Черкаській та Вінницькій областях (113,6% та110,3% відповідно), найнижчий – у Тернопільській, Донецькій та Луганській областях (77,3–84,0%).

Середні нарахування за «комуналку», з урахуванням електроенергії становили 780,7 грн.

Примітно, упродовж січня–листопада українці сплатили за електроенергію 11,8 млрд грн (113,0% нарахованих за цей період сум).

При цьому, серед регіонів найвищий за середній по країні рівень оплати електропостачання спостерігався в Одеській, Закарпатській та Київській областях (184,6–160,5% з урахуванням погашення боргів попередніх періодів), найнижчий – у Чернігівській та Сумській (66,5% та 71,8% відповідно).

Заборгованість населення з оплати електроенергії на кінець листопада 2015 р. становила 2,6 млрд грн.

Дані надано без урахування окупованої території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції.

Нагадаємо, у жовтні 2015 року заборгованість українців за житлово-комунальні послуги скоротилася на 0,3% у порівнянні з вереснем. На кінець жовтня борг населення за «комуналку» становив близько 12 мільярдів гривень.

 
Коментарі (0)